ترفند های شستشوی انواع مبلمان در خانه

ترفند های شستشوی انواع مبلمان در خانه

شستن و تمیز کردن مبلمان کاری است که هرچقدر مراقب باشیم تا مبلمان کثیف نشوند، از انجام دادن آن راه گریزی نیست. استفادۀ روزانۀ مبلمان و نشستن­های طولانی بر روی آن برای تماشای تلویزیون یا دورهمی به ­مرور باعث کدر و لکه­ دار شدن پارچۀ روکش مبل می­شود. بخشی از زیبایی مبلمان در گرو نظافت آن است. تمیزکاری مبل­ ها باعث افزایش درخشندگی آن­ها می­شود و ظاهر خوبی به مبلمان می­بخشد. اگر با اصول انجام دادن پاکسازی به ­خوبی آشنایی داشته باشید، می­توانید مبل­ هایتان را مثل روز اول برق بیندازید. شستشوی و تمیز کردن صحیح مبلمان باعث افزایش طول عمر حضور مبل در منزل خواهد شد.

اگرچه هر فردی سبک و اصول مخصوص به­ خود را برای تمیزکاری مبلمان دارد، اما بهتر است بدانید که با خواندن این مقاله از مبل اشرافی و انجام دادن نکات آن، بدون عیب و نقص اقدام به پاکسازی مبل ­ها خواهید کرد. هر جنس و نوع از مبلمان اصول متفاوتی برای تمیزکردن دارد.

توجه به برچسب ­های مبل

پیش از اقدام برای شستشوی، دقت کنید بر روی مبلمان برچسب­هایی وجود دارد که حاوی دستورالعمل­ های مراقبت از مبل و شستشوی آن به تناسب جنس پارچه می­باشد. می­خواهیم علائم اختصاری مختلفی که روی مبلمان درج می­شود را بررسی نماییم:

W: به معنای آب و نمایان­گر استفاده از آب خالی یا بخار آب برای شستشوی مبل می­باشد.

WS: این علامت یعنی در تمیز کردن مبل باید از محلول آب ترکیب شده با مواد شیمیایی استفاده کنید.

S: این حرف نشان­ دهندۀ این است که برای تمیز کردن مبل، باید شوینده­ های خشک را مصرف کنید.

O: در معنای این است که در ترکیبات محصول، مواد ارگانیک و طبیعی وجود دارد. پس باید تنها با آب سرد شستشو داده شود.

X: این حرف یعنی مبل را باید با برس یا جاروبرقی تمیز کنید و نمی­توانید از شوینده استفاده کنید.

شستشو انواع مبلمان

 

روش­ های مختلف شستشوی مبلمان

آسان­ترین و رایج­ترین راهکارهای شستشوی مبل، گردگیری به ­وسیلۀ دستمال مرطوب و نم­دار یا استفاده از جاروبرقی است. برخی­ افراد می­خواهند علاوه بر گردوخاک، لکه ­های مبل را نیز از بین ببرند. برای این منظور می­توان از محلول خانگی که از ترکیبات سرکۀ سفید، جوش شیرین، مایع ظرفشویی و آب تشکیل می­شود، استفاده کنید. روش دیگر استفاده از محلول­ های صنعتی مخصوص شستشوی مبل می­باشد. مراقب باشید تا پیش از آغشته کردن تمام سطوح مبل با محلول شستشوی، مقداری از آن را بر روی قسمتی که خیلی در معرض دید نباشد امتحان کنید تا مطمئن شوید آسیبی به بافت پارچه وارد نمی­کند.

مواردی که در بالا گفته شد، تقریبأ راهکارهای سنتی تمیز کردن و شستشوی مبلمان محسوب می­شوند. علاوه بر این روش­ ها، راه­ های دیگری برای تمیزکاری مبل­ ها وجود دارد. در ادامه به بررسی این راهکارها می­پردازیم.

استفاده از بخارشوی برای شستشوی مبلمان

در این روش با استفاده از بخار می­توانید به مبلمان خود جلوه­ ای تازه ببخشید. بخارشوی دستگاهی است که می­توان از آن برای تمیز کردن کف­پوش منزل و دیگر لوازم و اسباب خانه استفاده کرد. بیشترین کاربرد این دستگاه را در تمیزکردن مبلمان شاهد هستیم. اگر این وسیله را در منزل ندارید می­توانید از کارشناسان مرتبط با این­کار راهنمایی بگیرید. برای این امر با نزدیک­ترین قالیشویی نزدیک به منزل خود تماس بگیرید و از آن­ ها کمک بخواهید. می­توان گفت بهترین روش برای شستشوی مبلمان، استفاده از بخارشوی است.

قبل از استفاده از بخارشوی، بهتر است مبلمان را تا حد ممکن از هرگونه ذرات آلودگی سطحی پاک کنید. این پاکسازی را بسته به نوع پارچه می­توانید با دستمالی نم ­دار، برس نرم یا جاروبرقی انجام دهید. اگر جنس پارچۀ رومبلی چرم است می­توانید این کار را توسط دستمال مرطوب انجام دهید. دیگر جنس­های پارچه­ های روکش مبل را می­شود با کمک جاروبرقی از خاک و ذرات گرد و غبار پاک کرد. پاکسازی اولیۀ مبل شامل استفاده از جاروبرقی برای زدودن خرده ­ریزۀ آلودگی­ ها، استفاده از برس برای حذف گردوخاک و رفع موها و کرک ­ها به ­وسیلۀ غلتک پرزگیر می­باشد. باید بدانید که به تناسب جنس پارچه نوع استفاده از بخارشوی تفاوت می­کند.

استفاده از بخارشوی برای شستشوی مبلمان

 

مبل پارچه ­ای

این سبک از جنس پارچه با شستشو به ­وسیلۀ بخارشوی سازگاری بالایی دارد. برای این منظور، بخارشوی را بر اساس دستورالعملی که برای آن ذکر شده است، روشن کنید. مقداری زمان بدهید تا دستگاه کمی گرم بشود و بخارشوی را در دمای مناسب قرار دهید. حالا باید یک سری مناسب را به دستگاه متصل نمایید و به­ صورت خیلی آرام و بدون فشار روی سطح مبل جابه ­جا کنید. پس از این­که تمام سطح مبل را با بخارشوی پاکسازی کردید، می­توانید بخارشوی را در حالت خشک کننده قرار دهید تا رطوبت­ زدایی شود. این­کار را می­توانید هفته­ ای یک یا چند ­بار به تناسب میزان کثیفی و چرک­ مرد شدن مبل تکرار نمایید.

مبل مخملی

اگر از مبلمان با جنس پارچۀ مخملی در دکوراسیون خانه استفاده کردید، باید اکثر اوقات مشغول گردگیری و تمیز کردن مبل­ ها باشید. همان­طور که تمیز نگه­ داشتن مبلمان مخمل کار دشواری است، تمیز کردن آن نیز مشکل است. بهتر است پس از پاکسازی اولیه به ­وسیلۀ جاروبرقی، با پنبه ­های نم­ دار درزها و گوشه­ های مبل را تمیز کنید. پس از این­که از شر آلودگی­ های سطحی خلاص شدید، می­توانید از بخارشوی برای تکمیل فرآیند پاکسازی استفاده کنید. از آن­جایی­ که جنس مخمل نسبت به حرارت زیاد حساس است، پیشنهاد می­شود دمایی متعادل را برای این کار انتخاب کنید و دستگاه را با سرعت بسیار کمی بر روی سطح مبل حرکت دهید. اگر همچنان نگران آسیب رسیدن به بافت و رنگ پارچه هستید، روش دیگری را که ادامه به آن می­پردازیم انجام بدهید.

محلول جوش­ شیرین و آبلیمو برای شستشوی مبل مخمل

استفاده از ترکیب جوش­ شیرین و آبلیمو به­­ عنوان محلولی خانگی برای پاکسازی مبل مخمل فوق­العاده عمل می­کند. برای این منظور آبلیمو را با آب مخلوط کنید. سپس به این ترکیبات، یک یا دو قاشق غذاخوری جوش ­شیرین اضافه کنید. شویندۀ شما آماده است. اکنون می­توانید با کمک دستمالی نرم و اسفنج ­مانند مبل مخمل را تمیز کنید. حرکات دستمال باید به ­آهستگی و در جهت خواب پارچۀ مخمل به­صورت مستقیم صورت گیرد. بعد از اینکه تمام قسمت­های مبل را به­ وسیلۀ این محلول تمیز کردید، با کمک سشوار مبلمان را به­ خوبی خشک نمایید. درجۀ حرارت سشوار را معتدل تنظیم کنید تا به پارچه آسیبی نرسد. اگر با این روش نتیجۀ مطلوبی نگرفتید، ترکیب آب و صابون و محلول شامپوفرش نیز گزینه­ های کاربردی محسوب می­شود و می­توانید این موارد را امتحان کنید.

 شستشوی مبل مخمل

مبل چرم

مبلمان چرمی به ­دلیل جنس خاصی که دارد، کمتر از مدل­ های پارچه­ ای و مخملی کثیف می­شود. بیشترین آلودگی مبل ­های چرمی، نشستن گرد و خاک بر روی آن­هاست. برای این­کار دستمال نانو یا پارچۀ نم­ دار مناسب است. با کمک این پارچه­ ها، گردوخاک و لکه ­های سطحی را به­ خوبی تمیز نمایید. استفاده از دستگاه بخارشوی برای مبل چرمی توصیه نمی­شود. حرارت زیاد بخارشوی منجر به آسیب به بافت چرم مبل خواهد شد. اگر در انجام این­کار مهارت کافی ندارید، بهتر است این کار را انجام ندهید. می­توانید برای تمیز کردن مبل چرمی از محلول طبیعی آبلیمو و سرکۀ سفید بهره ببرید. برای این امر، چند قطره آبلیمو را درون یک فنجان سرکه به ­خوبی هم بزنید. حالا با استفاده از پارچه ­ای تمیز، مبلمان چرم را از هرگونه آلودگی پاک کنید. در پایان انجام شستشوی مبلمان، می­توانید از تثبیت­ کننده رنگ و جنس پارچه استفاده کنید تا خیالتان از بابت عدم آسیب به روکش مبل راحت باشد.

شستشوی تخصصی مبلمان

اگر چند دست مبل در منزل دارید و وقت و تخصص کافی برای تمیزسازی مبلمان ندارید، می­توانید این کار را به قالی­شویی­ ها بسپارید تا مبلمان را به­ صورت تمیز و کاملا خشک شده به شما تحویل دهند.

برای حفظ کردن تمیزی مبلمان و بادوام کردن عمر آن­ها، پیشنهاد ما این است هر زمانی که فرصت داشتید این کار را انجام دهید و نگذارید تا لکه­ ها و آلودگی­ ها مدت زمان زیادی روی مبل باقی بماند. هنگام تمیز کردن و شستشوی مبلمان توجه به دستورالعمل مندرج بر روی محصول الزامی می­باشد. این کار باعث می­شود تا آسیب به رنگ و بافت پارچه به حداقل برسد. شما چگونه مبلمان منزل خود را تمیز می­کنید؟ در قسمت پایین نظرات خود را بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!